ELLÁTÁS + BESZERZÉS

Indul a fejlesztés Veszprémben

Letették a Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum alapkövét június 22-én Veszprémben. A rákbetegek gyógyítását szolgáló létesítmény csaknem 4 milliárd forintos beruházással 2014 őszére épülhet fel.

Jöhet az e-recept Magyarországon is

A következő hetekben kiírhatják az e-receptet megalapozó projektek pályázatait, így az elektronikus vényt jövőre már a gyakorlatban is ki lehet próbálni - mondta Surján György, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség-, és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) megbízott főigazgató-helyettese.

Tíz százalékkal bővítették a kínálatot

Az RS Components (RS) a világ egyik vezető elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója május végén jelentette be, hogy több mint 10 százalékkal bővítette a Siemens-termékek skáláját Európában, így már több mint 20 000 termék közül válogathatnak az ügyfelek.

Új technológia a gyógyítás szolgálatában

Az Enterprise Group, az innovatív informatikai és telekommunikációs szolgáltatások és megoldások egyik vezető rendszerintegrátora a Magyar Kórházszövetség XXIV. kongresszusán mutatta be legújabb fejlesztését, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA).

Sebészeti tömböt avattak az onkológiai intézetben

Átadták a fővárosban az Országos Onkológiai Intézet új sebészeti tömbjét április 25-én. A hatmilliárd forintos beruházás eredményeként több műtőben gyógyíthatnak, és jelentősen nőtt a fekvőrészleg kapacitása is.

Panelműtőkben gyógyítanak Szegeden

Tizennégy panelműtőt vásárol a Szegedi Tudományegyetem egymilliárd forintból. A gyorsan és precízen fertőtleníthető műtők többségében bármilyen beavatkozás elvégezhető. A beruházás egy átfogó, 12 milliárd forintos épületfelújítás része.

Indul a kórházfejlesztési nagyprojekt

Május első napjaiban indulnak a mosonmagyaróvári Karolina Kórház nagyprojektjének építési munkálatai.

Elkezdődhet a csornai kórházfejlesztés

Egy-másfél hónapon belül megkezdődhet a csornai Margit Kórház rehabilitációs részlegének fejlesztése. A rendelkezésre álló 1,9 milliárd forintból átfogó rekonstrukciót végeznek és a új eszközöket szereznek be.

Nyilvántartás az újrahasznosítható csomagolószerekről

A jövőben az újrahasznosítható csomagolószereket cégenként és fajtánként is nyilvántartja az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség. A nyilvántartásba vételért 80 ezer forintot kell fizetni csomagolószerenként.

Pénz áll a kórházhoz

Csaknem kétmilliárd forintot nyert rehabilitációs ellátásának fejlesztésére tizenkét, konzorciumban pályázó nyugat-dunántúli kórház - erősítette meg az MTI értesülését a konzorciumot vezető Petz Aladár kórház főigazgató-főorvosa.

Együtt olcsóbb lesz?

A Kormány legutóbbi ülésén elfogadta a fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézmények részére történő gyógyszer-, orvostechnikai eszköz- és fertőtlenítőszer beszerzések országos központosított rendszeréről szóló kormányrendeletet.

Központosított közbeszerzés

Idén február közepétől központosítanák az állami egészségügyi intézmények gyógyszerekre és orvostechnikai eszközökre vonatkozó beszerzéseit - derült ki a kormány hivatalos weboldalán január közepén közzétett dokumentumból.

1 2 3 4 5 6
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek