Fejleszt az orvostechnikai gyártó

Fejlesztés és létszámbővítés a nyírbátori Coloplastnál

2014. február 05., szerda, 18:19

Címkék: Coloplast Hungária Kft. fejlesztés létszámbővítés Nyírbátor orvostechnika Új Széchenyi Terv

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast Hungary Kft. több mint 1,5 milliárd forintból ruház be nyírbátori gyártóbázisán, a részben európai uniós támogatású fejlesztésnek köszönhetően nőhet a cég munkavállalóinak száma - közölte a dán érdekeltségű társaság közleményben február 5.-én.

 
A sztomaterápiás eszközöket, katétereket és modern kötszereket gyártó társaság 391,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv 'A magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása' című pályázatán. A 1,506 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően ötven új munkahely jött létre. A Coloplast a pályázati projekt keretében új termékek gyártásához szükséges gyártóberendezések beszerzésével és egy korszerű, tisztateres ellátórendszer kiépítésével bővíti nyírbátori gyártóbázisát. A program befejezését követően exportpiacokra gyártanak gyógyászati segédeszközöket. A Coloplast A/S 1957-ben Dániában alakult, tevékenységét sztomaterápiás eszközök gyártásával kezdte. Termékeit elsősorban kórházakban, szakrendelőkben és egyéb egészségügyi intézményekben alkalmazzák.
 

További bővítéseket terveznek

A Coloplastnak világszerte több mint 8 ezer dolgozója van. A Magyarországon 2001 óta jelenlévő cég Tatabányán és Nyírbátorban rendelkezik gyártóegységgel, itt körülbelül 2200 munkavállalót foglalkoztat. A társaság senior alelnöke tavaly szeptemberben jelentette be, hogy egy összesen 21 milliárd forint értékű gyártókapacitás-bővítés keretében a következő években több mint hétszázzal növelik a munkavállalók számát. A nyilvános cégadatok szerint a Coloplast Hungary Kft. 2012-ben 56 milliárd forintot meghaladó árbevétel mellett 3 milliárd 21 millió forintos adózott eredményt ért el.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek