Új munkahelyek és üzembővítés Szombathelyen

Bővítette gyártókapacitását az EPCOS Kft.

2014. január 22., szerda, 07:13

Címkék: alumínium elektrolit kondenzátor beruházás elektronika EPCOS fejlesztés fojtótekercs gyár munkahely szombathely Takács Balázs zavarszűrő

Új munkahelyeket is teremtve bővítette gyártókapacitását Szombathelyen a passzív elektronikai alkatrészeket, főként alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártó EPCOS Kft.

A közlemény szerint cég az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) 822 millió forintos támogatásával 3,3 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, új gyártósorokat helyeztek üzembe, jelentősen növelve a szombathelyi gyár gyártási kapacitását, a komplex technológiai fejlesztés eredményeként pedig 37 embernek teremtettek munkalehetőséget. Takács Balázs az EPCOS ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek azt mondta: egy ekkora léptékű beruházás általában nagyobb létszámbővítéssel szokott együtt járni, de ebben az esetben a projekt magában foglalja az automatizálást is. Hozzátette: az új gyártósorok elsősorban autóipari elektronikai termékekbe, illetve megújuló energiát termelő gépekbe, berendezésekbe beépíthető alkatrészeket, tekercseket és alumínium elektrolit kondenzátorokat gyártanak. A cég Szombathelyen jelenleg több mint 1700 embert foglalkoztat. A nyilvános cégadatok szerint a társaság a 2013 március 31-én zárult üzleti évében 200 millió euró árbevételt ért el, szemben az előző üzleti év 227 milliós árbevételével, az árbevétel túlnyomó többsége kivitelből származott. A társaság adózás utáni nyeresége 4,89 millió euró volt, míg egy évvel korábban 14,2 millió euró.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek