Kaptak egy új labort

2012. november 19., hétfő, 14:12

Címkék: bioinformatika biotechnológia informatikai kar laboratórium óbudai egyetem orvosi képfeldolgozás

Orvosi képfeldolgozással és bioinformatikával foglalkoznak majd az Óbudai Egyetem Informatikai Karának kutatói és hallgatói a Kiscelli úton megnyílt új kutatólaboratóriumban.

Már novembertől használható az a kutatólaboratórium, amelyet  a Kiscelli úti épületszárny felújítása során alakítottak ki az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara hallgatói és kutatói számára. A 95 nm-es labor létrehozásának célja a hatékonyabb helykihasználás volt. A területen egy szöveti labor helységblokk, egy hardverfejlesztő, egy szoftverfejlesztő, egy vizsgáló és egy kísérleti helységblokk kapott helyet. A hallgatók az orvosi képfeldolgozással, a szöveti mérnökséggel, a bioinformatikával és az egészségmonitorozással kapcsolatos feladatokat oldhatják meg itt.

- Kis lépés ez a magyar tudomány történetében, de nagy ugrás az egyetemnek - mondta dr Rudas Imre rektor a projekttel kapcsolatban hozzátéve: - Manapság az embernek ritkán van lehetősége büszkének lenni, és azt mondani, hogy csinált valami fontosat. Ez most egy olyan eset.

Techmonitor


 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek