Csúcstechnológia épül a hatvani kórházban

Kétmilliárdos fejlesztés a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben

2014. február 13., csütörtök, 11:10

Címkék: Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet beruházás Hatvan kórházfejlesztés orvostechnológia

Több mint kétmilliárd forintos beruházással fejlesztik a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetet - jelentette be Schneider Erika, a projekt kommunikációjáért felelős The Point Event Kft. munkatársa.

 
A 2,2 milliárd forintból megvalósuló beruházás révén a régió legkorszerűbb műtőblokkja épülhet meg a városban - tudatta Schneider Erika. Közlése szerint új épületszárnnyal bővül a kórház, amelyben egyebek mellett központi sterilizálót és műtőket alakítanak ki. A várhatóan márciusban kezdődő és jövőre záruló beruházás eredményeként a kórház meglévő épületében kaphat helyet a teljes képalkotó diagnosztikai egység, így a röntgen, az ultrahang, a CT, valamint korszerűsödik a szülészet és a műtéti ellátás is. Megépül egy több mint 1500 négyzetméteres új épülettömb, felújítják a 2000 négyzetméteres főépületet, valamint megújítják az orvosi műszerparkot. A fejlesztés költségei fele-fele arányban oszlanak meg az ingatlanfejlesztés és az orvostechnológiai beszerzések között.
 
A beruházás eredményeként közel kerülnek egymáshoz az összetartozó betegellátó egységek, így hatékonyabban működhetnek, csökken a fertőzésveszély és javul a munkabiztonság. A fejlesztésekkel és az orvosi műszerpark megújításával nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni azokra a legmodernebb műtéti beavatkozásokra, amelyek révén rövidülhet gyógyulási folyamat, illetve csökkenthető a szövődmények kialakulásának esélye. A közlés szerint 2011 és 2015 között - a mostani fejlesztést is beleértve - összesen mintegy négymilliárd forintot fordítanak a kórház fejlesztésére és strukturális átalakítására.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek