Kétmilliárdos fejlesztés az egészségügyi gyártónál

Kétmilliárdos beruházás zárult le a Nolato Kft.-nél

2013. október 16., szerda, 10:51

Címkék: egészségügyi felszerelés fejlesztés mosonmagyaróvár munkahelyteremtés Nolato Magyarország Kft. orvostechnika

Utóbbi tíz évének legnagyobb fejlesztését zárta le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft., amely kétmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását - jelentette be a projektet lezáró keddi ünnepségen a társaság értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettese.

 
Meleg Norbert elmondta: a fejlesztés részeként 3700 négyzetméteres raktárcsarnokot építettek, az itt tárolható 4500 paletta az üzem közel háromheti forgalmával egyenlő. Kialakítottak egy 700 négyzetméteres, speciális tisztasági követelményeknek megfelelő úgynevezett tisztacsarnokot is, amelynek révén lehetővé vált, hogy életfenntartó berendezések, például dialízis készülékek egyszer használatos részegységeit gyártsák. 
 
Bart Nolden termelésért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettes megjegyezte: a projekt keretében 16 új fröccsöntő gépet is vásároltak, ezek háromnegyede a tisztacsarnokba került. A nyertes pályázatban 30 szakképzetlen és 20 szakképzett munkatárs felvételét vállalta a társaság, amelynek létszáma a fejlesztés ideje alatt 400-ról 515-re nőtt, s az év végéig még néhány munkatárssal emelkedik. A sajtótájékoztatón elhangzott: a társaság tavaly mintegy 45 millió eurós forgalmat könyvelt el, az idei cél az 55 millió. A Nolato Kft. forgalma a válság kitörése óta 20 és 53 százalék közötti mértékben emelkedett évente. 
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek