KwakLab Innovációs SzuperSztráda

2015. június 03., szerda, 16:14

Címkék: biotechnológia egészségügy fejlesztőlaboratórium innováció kiss kutatás-fejlesztés KwakLab

A KwakLab fejlesztőlaboratóriumában 19 kutatási-fejlesztési projekt mutatkozott be az egészségügy, informatika, vegyipar, biotechnológia, építőipar és a műanyagipar területéről.

 

A KwakLab fejlesztőlaboratóriumában 19 kutatási-fejlesztési projekt mutatkozott be az egészségügy, informatika, vegyipar, biotechnológia, építőipar és a műanyagipar területéről.
A bemutatott találmányokat több éves kutatás előzte meg. A legrövidebb kutatási időszak is másfél-két éves munkát jelent, de vannak évtizedes projektek is. A kutatóintézet fő célja az innovatív ötletek továbbgondolása, termékek kifejlesztése, az ötlettől a termékig tartó innovációs folyamat lerövidítése és az ehhez szükséges műszaki háttér megteremtése. A KwakLab Kutatóintézet fejlesztő és elektrotechnikai laborral, vegyi laborral, szennyvíz-és ivóvízelemző vegyi laborral segíti azokat a cégeket, akik megbízzák kutatás-fejlesztéssel.

Hogyan néz ki egy innovációs folyamat a gyakorlatban? Miért van szükség ehhez kutatóintézeti háttérre? – kérdeztük az intézet vezetőjétől.

„Az egyszerű innovációs folyamat az, amikor valakinek kipattan egy ötlet a fejéből, megpróbálja azt valamilyen technikai módszerrel elkészíteni, létrehoz egy prototípust és ez alapján egy terméket. Ez egy egyszerű műszaki kérdésnél viszonylag gyorsan megvalósítható. Ha azonban bonyolultabb a műszaki a feladat, akkor az ötletgazda sokszor próbálja megcsinálni a prototípust, újra és újra át kell, hogy alakítsa azt, miközben tökéletesíti az előállítási technikát. Ha egy kutatóintézetet hív segítségül, akkor ez a folyamat gyorsabbá és így olcsóbbá válik, mert vannak olyan tudományos módszerek, elemzések, amelyekkel megalapozottabban lehet eljutni a prototípus kivitelezéséhez” – válaszolta Cseh Márton, a KwakLab Kutatóintézet vezetője.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek