Másfél milliárdos K+F projekt a Phoenix Mecanonál

Másfél milliárd forintos k+f beruházás a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.-nél

2014. március 26., szerda, 15:37

Címkék: beruházás egészségügyi technológia elektrotechnika gépipar k+f Phoenix Mecano

Az Új Széchenyi Terv 658 millió forintos támogatásával, 1,5 milliárd forint összegű kutatás-fejlesztési (k+f) beruházást valósít meg Kecskeméten a gépipari és elektronikai rendszereket gyártó a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. – közölte Nagy Zoltán ügyvezető igazgató a kecskeméti gyárban tartott sajtótájékoztatón március 26-án.

 
A projekt eredményeként megújul a Phoenix Mecano cégcsoport elektromechanikai termékpalettája, az új fejlesztésekkel még vonzóbbá válnak a termékek a világpiacon – mondta az ügyvezető igazgató. Nagy Zoltán arról tájékoztatott, hogy a vállalat k+f egysége az új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén nyújtott be sikeres pályázatot. Az újonnan fejlesztett termékek elsősorban az egészségügyi szektorban használatos ágyak emelőrendszerei. Nagy Zoltán célként fogalmazta meg a könnyen kezelhető, energiatakarékos, költséghatékony szerkezetek előállítását. Elmondta, hogy elkészült az első, újonnan fejlesztett termék prototípusa, amelynek a tervek szerint 2015-től megkezdődik a sorozatgyártása.
 
Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere kiemelte: az Európai Unió támogatása kiemelten hasznos célt szolgál, mert az egészségügy fejlesztése kiemelt kormányzati feladat is.  Elmondta: a 20 éve Kecskeméten működő leányvállalat a város stratégiai partnere, a duális szakképzés bevezetésének komoly támogatója, k+f egysége pedig álláslehetőséget kínál a helyben végzett, fiatal mérnökök számára.
 
A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt, 26 ország 17 ezer féle alapanyagából közel 24 ezer féle terméket állít elő. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a Phoenix Mecano cégcsoport tagja, tulajdonosa 100 százalékban a svájci székhelyű Phoenix Mecano AG. A cégcsoport világszerte több gyártóbázissal rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet. A vállalat 2013-ban átadott új logisztikai központjából történik a kecskeméti, a romániai illetve a távol-keleti gyárakban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére. Az ezer főt foglalkoztató kecskeméti leányvállalat árbevétele 2013-ban meghaladta a 135 millió eurót. Az eddigi beruházások összege megközelíti a 72 millió eurót.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek