Világóriásé lesz a neves magyarországi vállalat

A UPS megvásárolja a Magyarországon működő gyógyszer-logisztikai vállalatot, a CEMELOG Zrt-t

2013. április 26., péntek, 10:06

Címkék: CEMELOG csomagolás disztribúció egészségügy felvásárlás gyógyszer gyógyszeripar logisztika raktár szállítás UPS

A UPS, a világ meghatározó logisztikai szolgáltatói közé tartozó vállalat április 25-én jelentette be, hogy megvásárolja a Magyarországon működő gyógyszer-logisztikai vállalatot, a CEMELOG Zrt-t. Az akvizíció része a UPS folyamatos globális növekedési és befektetési stratégiájának.

A felvásárlás tovább erősíti a UPS szaktudását és jelenlétét az európai egészségügyben. A vállalat átfogó, minden szabályozásnak megfelelő szolgáltatást nyújt a gyógyszeripar, a biotechnológia és az orvostechnikai eszközöket gyártó iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára, az egyre fontosabb közép-és kelet-európai piacokon. A tervek szerint a UPS a 2013-as év második negyedévében hajtja végre a tranzakciót, a szokványos jóváhagyási folyamatok lezárultának függvényében. A UPS, vállalati politikájának értelmében a megállapodás részleteit nem fedi fel.

Egy specális ágazat szakértője

A CEMELOG Budapesthez közeli telephelyéről 14 éve kínál közép- és kelet-európai piacokon tevékenykedő ügyfelei számára személyre szabott egészségügyi logisztikai megoldásokat. A CEMELOG erős regionális hálózattal, korszerű raktározási rendszerekkel, teljes körű minőségbiztosítási szolgáltatásokkal és tapasztalt munkaerővel dolgozik. A vállalat az egészségügyi partnereinek nyújt támogatást abban, hogy maximalizálni tudják ellátási láncuk hatékonyságát, meg tudjanak felelni a jogszabályi követelményeknek, és termékeiket megbízhatóan és biztonságosan tudják célba juttatni.

 

A CEMELOG bázisa

Reginális előnyök, fejlődési lehetőségek

„Ez az akvizíció része az üzleti egységeinken átívelő folyamatos növekedési stratégiánknak, és kulcsfontosságú szerepet tölt be a tervezett pán-európai hálózatunk egyik régióján belül. A lépés lehetővé teszi számunkra, hogy innovatív megoldásokat kínáljunk ügyfeleink számára a UPS globális hálózatán belül” – mondta Scott Davis, a UPS vezérigazgatója. Hozzátette: a CEMELOG felvásárlásával kiváló új pozíciót szereztek a piacon, amely segítségével kielégíthetik egy földrajzilag is fontos régióban tevékenykedő egészségügyi cégek igényeit, amennyiben regionális logisztikai rendszerre van szükségük, ahhoz hogy hatékonyságukat növelhessék. „Ez hatalmas fejlődési lehetőség vállalatunk számára” – jegyezte Magyari Éva, a CEMELOG vezérigazgatója. Mint mondta, az ügylet, dolgozóink és ügyfeleink érdekeit egyformán szolgálja. Lehetővé teszi számunkra, hogy csatlakozzunk a világ egyik vezető márkájához, a világ egyik vezető logisztikai cégéhez, a UPS-hez. Az akvizíció három új, mintegy 24.000 m² alapterületű egészségügyi disztribúciós létesítménnyel bővíti a UPS európai hálózatát. A mostani bejelentést megelőzően, 2012 októberében a UPS három új egészségügyi létesítményt nyitott meg Ázsiában, valamint az idei év elején öt észak-amerikai telephelyét bővítette. A UPS 41 egészségügyi disztribúciós létesítményt üzemeltet világszerte, mintegy 595.000 m² területen.

 

Bővülőben

Szektrospecifikus szolgáltatások


A UPS az egészségügyi vállalatok számára számos megoldást kínál, így például speciális és kiscsomagos szállítási, valamint disztribúciós szolgáltatásokat. A UPS egészségügyi hálózata olyan szolgáltatásokat kínál, mint például a hőmérséklet-érzékeny árukezelés, helyi-specifikus szabályozásnak való megfelelés, monitorozás és biztonság, készletezés és címkézés, valamint megrendelések és követelések kezelése. A szolgáltatások valamennyi helyszínről elérhetőek egyetlen, globális IT rendelés-kezelő platformon keresztül. A UPS abban segíti az egészségügyi gyártókat, hogy megfeleljenek a szigorú és gyakran összetett szabályozási követelményeknek, rugalmasságot biztosít a változó üzleti környezetben és megbízhatóan szolgálja az egyre inkább globálissá váló ügyfélkört.


(MTI/UPS/CEMELOG - fotó: CEMELOG)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek