Az Egis szembemegy Ázsiával

Megújul a hatóanyaggyártás

2016. május 12., csütörtök, 18:01

Címkék: automatizálás beruházás CO2 Egis folyamatirányítás gyógyszergyártás gyógyszeripar hatóanyaggyártás

Az Egis gyógyszergyár budapesti, Keresztúri úti telephelyén megvalósuló, összesen 12 milliárd forint értékű átfogó hatóanyaggyártás korszerűsítési program hosszú távon biztosíthatja a magyarországi hatóanyaggyártás versenyképességét a távol-keleti riválisokkal szemben is.

A megújuló hatóanyaggyártó bázissal a vállalat egyszerre kívánja növelni megbízható minőségű és versenyképes árú, saját előállítású hatóanyagainak arányát termékeiben és fokozni a hatóanyagexportját.

A beruházás eredményeként két új, nagy kapacitású gyártósort helyeznek üzembe,  az elsőn 2016 elején indult el a termelés. Az automatizált folyamatirányítási rendszerrel ellátott, receptvezérelt gyártósorok az előírtnál is biztonságosabb működést tesznek lehetővé, alacsonyabb energiafogyasztással és kevesebb CO2-kibocsátással. Az új gyártósorok multifunkcionálisak, azaz többfajta anyag előállítására is alkalmasak, mindemellett gyorsan és rugalmasan átállíthatók egyik termékről a másikra. A beruházási program második üteme a tervek szerint 2017 márciusában fejeződik be, ekkor helyezik üzembe a második gyártósort.

A beruházásnak köszönhetően az Egis immár képes és kész versenybe szállni a lazább termelési feltételekkel, környezetvédelmi követelményekkel és alacsonyabb bérköltséggel dolgozó ázsiai gyártókkal szemben is. Az Egis a legkorszerűbb, leghatékonyabb technológiákkal kívánja megőrizni és növelni az évszázados hagyományokkal bíró hazai gyógyszeripar versenyképességét a nemzetközi riválisokkal szemben. A vállalat tervei között szerepel hagyományos hatóanyagexport piacai - Japán, Nyugat-Európa – megerősítése mellett új pozíciók megszerzése is.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek