Biztonságos alkalmazás agresszív körülmények között

Elővezérlő szelepek gyógyszeripari, vegyi és petrolkémiai berendezésekhez

2016. április 22., péntek, 06:00

Címkék: elővezérlő-szelep Festo gyógyszeripar petrolkémia vegyipar VOFC VOFD

A VOFD és VOFC elővezérlő-szelepek megbízhatóan vezérlik a pneumatikus hajtásokat, pl. csappantyúkat, hengereket, valamint a membrános és forgóhajtásokat. Az erős konstrukciónak, magas korrózióállóságnak és a különböző védelmi móddal rendelkező mágnestekercseknek köszönhetően a szelepek robbanásveszélyes környezetben, 1/21 zónáig alkalmazhatóak – szabadtéri berendezésekben is.

A szelepek IEC 61508 szerinti tanúsítvánnyal rendelkeznek, biztonsági áramkörökben SIL 3 szintig alkalmazhatóak akár vészleállítási alkalmazásokban is. Speciális Ematal bevonata révén a szeleptest tartósan védett a korrózióval és a mechanikus igénybevétellel szemben. Nagyfokú kopásállósága és alacsony felületi súrlódása rendkívüli üzembiztonságot eredményez.

A VOFD elővezérlő szelepek agresszív körülmények között is stabil folyamatbiztonságot garantálnak 

A folyamatbiztonság növekedése mellett javul a működtetett berendezés rendelkezésre állása is. A VOFD fail-safe alkalmazások esetén is megbízhatóan, biztonságosan működik. A közvetlenül vezérelt VOFC két funkciót egyesít egy házban: belső vagy külső vezérlőlevegővel is működtethető, ami hozzájárul a raktározási költségek csökkentéséhez és a variálhatósághoz. A szelepet egy csavar segítségével egyszerűen át lehet állítani. A kívánt funkció függvényében a segédenergia akár túlnyomás, akár vákuum is lehet. A szelepcsalád újdonságai az alacsony hőmérsékletű, –50 °C-os környezeti hőmérsékletig is alkalmazható változatok, a nemesacél kivitel, valamint az IEC Ex, Inmetro, NEPSI és GOST nemzetközi engedélyek.

www.festo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek