Csak egészség legyen!

Három sikertényező a csúcskategóriás orvosi eszközök gyártásához

2018. március 16., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás Heidenhain iTNC 530 heidenhain tnc 640 hermle orvosi technológia vezérlés vezérléstechnika

A családi tulajdonú, ulmi székhelyű ulrich GmbH & Co. KG sokéves tapasztalattal rendelkezik Class III. osztályú (a legmagasabb kockázati besorolásba tartozó) gerincimplantátumok gyártásában. Az orvostechnikai termékekre vonatkozó szabályozási normák, a rugalmas szállítási kapacitások iránti elvárások, valamint a gerincimplantátumok esetében megkövetelt pontosság együttesen komoly kihívások elé állítják a gyártást. A nemzetközileg is sikeres ulrich medical® Heidenhain iTNC 530 és TNC 640 vezérlőkkel felszerelt Hermle megmunkálóközpontokkal hozott létre korszerű termelési környezetet.

1. A szerszámgép

„Amikor megérett az idő arra, hogy az ulrich medical® új gépekkel bővítse gyártási kapacitását, munkatársaink a Hermle modelleket favorizálták” – mondta el Dieter Münz termelési vezető. Véleménye szerint a 18 palettával és 150 férőhelyes szerszámtárral felszerelt két HERMLE C 22U PW dynamic megmunkálóközpont masszív, gantry típusú felépítése ideális a rendkívül szigorú követelményeknek is megfelelő implantátumok előállításához. A gépek megfelelőségét az ulrich medical® szakemberei minden műszakra és minden tételre kiterjedő mérésekkel is igazolták.

A termelés szinte 24/7-ben történik. A megmunkálóközpont éjszaka és szombaton emberi felügyelet nélkül működik, miután a gépkezelők előkészítették a 18 palettát a HERMLE C 22U PW dynamic géphez

2. A vezérlő

A szükséges pontosság elérését többek között olyan rendszerek támogatják, mint a vezérlők Dynamic Precision csomagja. Ezek a funkciók kompenzálják a megmunkálás során keletkező dinamikus eltéréseket, ezáltal rendkívül finom felületeket és magas alakhűséget biztosítanak. Az orvostechnikai gyártó esetében a megmunkálás során a termikus stabilitást a KinematicsOpt opció felügyeli. Ez az opció nemcsak újrakalibrálást végez, hanem az összes adatot is menti a kinematikus konfiguráción végrehajtott változtatások során, lehetővé téve a korábbi konfigurációk egy későbbi időpontban történő egyszerű visszaállítását. A cég számára ezzel az összetett folyamatok ipari dokumentációja és validációs követelményei is könnyen összeállíthatók.

A vállalat szakemberei számos megmunkálási műveletet közvetlenül a Heidenhain vezérlőben programoznak, míg a CAM-rendszert csak nagyon komplex NC-programok generálására alkalmazzák. A Klartext ideális a gerincoszlop-implantátumok programozásához, amelyek különböző hosszúságú és szögű szerelvényeket tartalmaznak. „Minden egyes hosszúság egy olyan alprogram, amelyet a CALL LBL segítségével hívhatunk be a kívánt változattól függően – ez egy nagyon világosan strukturált rendszer” – mondta Florian Laupheimer művezető.

A Heidenhain vezérlők tökéletesen illeszkednek a vállalat termelési környezetébe. A CAM-rendszerrel és a programozóállomással történő adatcsere végrehajtása a TNCremo segítségével hibátlanul működik, és a TNC közvetlenül is kommunikál a Hermle automata vezérlőrendszerrel (HACS). A HACS termeléstervezési rendszernek köszönhetően az ulrich medical® mindenre kiterjedő felügyeletet nyert a munka ütemezésétől a palettafelhasználáson át a szerszámmenedzsmentig.

A vállalat tovább javítja a kommunikációt a Heidenhain Remote Desktop Manager segítségével. Mivel a programozás gyakran a gépen történik, a gépkezelőknek a vezérlőjükről is hozzá kell férniük a vállalati hálózat tervfájljaihoz. Ez mind az idő, mind a munkaerő szempontjából megtakarítást jelentene.

„Nagy előny a Heidenhain vezérlők könnyű kezelhetősége. Nincs szükség sokéves tapasztalatra ahhoz, hogy igazán gyorsan dolgozzunk velük.”

Florian Laupheimer marási művezető

 

3. A munkatársak

Az ulrich medical® esetében a munkatársak szakértelme kulcsfontosságú tényezőnek bizonyult a siker elérésében. A gépkezelők kiaknázzák a gépek és a vezérlők teljes potenciálját, és új ötletekkel javítják a folyamatokat. Feladatuk többek között az éjszakai vagy szombati felügyelet nélküli gyártáshoz a paletták előkészítése. „Folyamatosan optimalizáljuk megoldásainkat az érzékeny alkatrészek befogásához” – jelentette ki ezzel kapcsolatban Laupheimer. Ő és csapata tervezik meg a forgácsolási stratégiákat a nehezen megmunkálható anyagok, például a titán esetében. A gépkezelők minden műszakban gondosan elvégzik a mérési műveleteket a folyamatok statisztikai kiértékeléséhez. Mindehhez nagy segítséget nyújt a Heidenhain vezérlők egyszerű és konzisztens kezelhetősége.

Következtetés

Az ulrich medical® cég folyamatos növekedése a vállalat filozófiájának sikerét tükrözi vissza. A modern géppark, a TNC vezérlők és az elkötelezett munkatársak együttesen rendkívül versenyképes vállalkozást hoztak létre, az így gyártott minőségi gyógyászati ​​termékek pedig számtalan ember életminőségét javítják szerte a világon.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek