Hatalmas erő kis helyen

Hajtásrendszerek továbbgondolva

2021. november 01., hétfő, 06:00

Címkék: FAULHABER gyógyszeripar hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hajtómű laboratórium orvosi technológia robotika

A legtöbb felhasználónak nem különálló motorokra van szüksége a kívánt meghajtási megoldás kivitelezéséhez. Sokkal jobban járnak a teljes hajtásrendszerekkel, melyekben az egyes komponensek tökéletesen illenek egymáshoz.

Már olyan felhasználási területekhez is elérhető megoldás, ahol a beépítéshez rendkívül kevés hely áll rendelkezésre, és ahol nagy nyomatékú meghajtókra van szükség, amelyeknek – tekintettel a beépítési helyzetre – tengelyirányban a lehető legrövidebbnek kell lenniük.

Hajtásrendszerek továbbgondolva © FAULHABER

 

A FAULHABER, a hajtásrendszerek specialistája többéves rendszerszolgáltatói tapasztalatát latba vetve most kibővítette BXT laposmotorjainak kínálatát hozzájuk illő hajtóművekkel, valamint beépített jeladókkal és fordulatszám-szabályozókkal, amelyek szintén rendkívül rövidek tengelyirányban. A kompakt hajtásrendszerek tipikus felhasználási területei közé tartozik többek között a robotika, az ízületi protézisek, a laboratóriumi automatizáció területén, szivattyúkban, orvosi technológiában vagy a repülőgépek utastéri berendezéseiben való alkalmazás.

Hajtásrendszerek továbbgondolva © FAULHABER

 

Az innovatív tekercselési technológiának és az optimalizált kialakításnak köszönhetően a motorok mindössze 14, 16 és 21 mm hosszúak, ám emellett akár 134 Nm nyomatékot is leadhatnak 22, 32, illetve 42 mm-es átmérővel.

Hajtásrendszerek továbbgondolva © FAULHABER

A precíz fordulatszám-szabályozás, illetve a pontos pozicionálásra vonatkozó szigorú követelményeknek való megfelelés érdekében a megfelelő átmérőjű mágneses jeladók vagy fordulatszám-szabályozók már teljesen be vannak építve a burkolattal ellátott motorváltozatokba, és emellett a meghajtó mindössze 6,2 mm-rel lett nagyobb. A hozzájuk illő GPT sorozatú fém bolygókerekes hajtóműveket szintén a rövid kialakítás, a nagy nyomaték, valamint a számos áttételi arány rendkívül finom átmenetei jellemzik.

Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek