MedMonitor.hu címkék

3D 3D nyomtatás additív gyártás anyagmozgatás Arburg Autodesk autóipar automatizálás BD-Expo beruházás beszállító biotechnológia budapest cad CAM compamed csatlakozó csomagolás csomagolástechnika csomagológép CT debrecen diagnosztika düsseldorf egészség egészségipar egészségügy egészségügyi felszerelés egészségügyi informatika egészségügyi technológia egészségvédelem elektronika élelmiszeripar export FAULHABER fejlesztés Festo folyamatirányítás folyamatvezérlés forgácsolás fröccsöntés Fujitsu GE Healthcare general electric gépgyártás gépipar gyártás gyemszi gyógyászat gyógyszer gyógyszergyár gyógyszergyártás gyógyszeripar gyógyszerkutatás hajtás hajtásrendszer hajtástechnika higiénia hita időskor egészség implantátum innováció ipar 4.0 ipari robot IT járvány k+f kiállítás kollaboratív robot kórház kutatás kutatás-fejlesztés laboratórium létszámbővítés lézer lézertechnológia logisztika medica medica 2011 medical MEDICOR Elektronika Zrt. medikai gyártók Medmonitor megfogó megmunkálás mérés méréstechnika messe düsseldorf Meusburger mosonmagyaróvár motor munkahely munkahelyteremtés műanyagfröccsöntés műanyagipar nanotechnológia Nordson EFD orvosi műszer orvosi technológia orvostechnika orvostechnológia pályázat plm precíziós folyadékadagolás radiológia robot robotika siemens Szegedi Tudományegyetem szenzor szenzortechnika szerszám szerszámtechnika teszt tisztítás tisztítástechnológia Új Széchenyi Terv Varinex vegyipar vírus

Legfrisebb hírek:

36 százalékkal több fogsor. Maradhat?

36 százalékkal több fogsor. Maradhat? (Cikk)

Az 500 wattos lézerforrásokkal és négyzet alakú tálcával a TruPrint 2000 3D fémnyomtató immár tömeggyártásra is alkalmassá vált. A termelékenység és a minőség drasztikus emelkedése mindenekelőtt a fogászati és orvostechnikai ipar versenyképességét növelheti.

Tisztaság a jó kilátásért

Tisztaság a jó kilátásért (Cikk)

Az orvosi endoszkópiában a megbízható diagnózis egy tiszta, részletes, ragyogó minőségű képen múlik. Az egyik kulcstényező itt a használt optikai lencserendszerek tisztasága. Egy jól ismert gyártó az UCMSmartLine-t használja a bevonatos precíziós optika végső tisztításához. A szabványos modulokra épülő ultrahangos sorozatú merülőrendszer tiszta helyiséghez csatlakozik.

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal (Cikk)

A vegyiparban és a gyógyszeriparban egyre rövidebb a termékek életciklusa. A Merck KGaA új megoldást keresett a rendszerkonfigurációk könnyebb létrehozására és frissítésére, valamint a laboratóriumból a termelésbe vezető út gyorsítására. A technológiai cég a zenon segítségével az MTP-standardoknak megfelelő moduláris megoldást tudott bevezetni egy magas szintű folyamat-összehangolási rétegben (POL). A modulok rugalmas alkalmazása nagyban rövidíti a piacra kerüléshez szükséges időt.

Magyar fejlesztésű robotok hódíthatnak Európában (Cikk)

Mintegy száz új, saját fejlesztésű autonóm takarítórobot üzembe helyezése kezdődött el a B+N Referencia Zrt. hazai mérnökcsapata munkájának eredményeként. A korábbi széria tagjai már évek óta bizonyítanak többek közt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a főváros metróállomásain, de Lengyelországban, Szlovéniában és Romániában is tesztelik az emberekkel kooperálni képes robotokat. A csapat egy jelenlegi kutatása pedig arra irányul, hogy akár tömegközlekedési eszközökön vett minták alapján mielőbb jelezni lehessen a járványügyi szempontból veszélyes kórokozók jelenlétét és számuk hirtelen növekedését.

A közepes teljesítménytartomány új családtagja

A közepes teljesítménytartomány új családtagja (Cikk)

Az új mozgásvezérlő ideális berendezésgyártásba és az orvostechnikai alkalmazásokba való integrálásra. 36 V és 3 A (csúcsáram 9 A) paramétereivel kb. 100 W teljesítményig fedi le a teljesítménytartományt, enkóderrel rendelkező DC-motorokhoz, kefenélküli hajtásokhoz és lineáris motorokhoz alkalmas.

Robottechnológiával és számítógép-vezérelt eljárásokkal a világ élvonalában

Robottechnológiával és számítógép-vezérelt eljárásokkal a világ élvonalában (Cikk)

Sikereket ér el az ortopéd sebészetben alkalmazott úttörő módszereivel dr. Domán István Ph.D., ortopédsebész főorvos. A speciális technikának és a robottechnológiának köszönhetően pontosabb és személyre szabottabb műtétekre nyílt lehetőség.

A nyomtatott fog is lehet a megnyerő mosoly titka

A nyomtatott fog is lehet a megnyerő mosoly titka (Cikk)

A fogpótlás napjainkban túlnyomórészt még mindig a hagyományos módszerekkel történik, vagyis a lecsiszolt fogcsonkról vagy fogászati implantátumról lenyomatot vesznek, aminek felhasználásával elkészülhet a fogpótlás modellje. A fogtechnikus ezen modellek alapján általában kézzel, szerszámok segítségével készíti el a kért pótlást, ez pedig több rendelői látogatást feltételez a pácienstől, és az eredmény sem mindig tökéletes. A fogászat digitalizálása és a 3D nyomtatás térhódítása alapjaiban változtathatja meg a fogpótlás folyamatát.

A biogyártó ipar átállása az egyszer használatos berendezésekre

A biogyártó ipar átállása az egyszer használatos berendezésekre (Cikk)

A biológia és a személyre szabott orvoslás fejlődésével a biogyógyszeripar a nagyüzemi gyártási folyamatoktól az egyszer használatos gyártási stílus felé mozdul el. A gyártók egyre inkább felismerik az rugalmasság előnyeit, és alkalmaznak egyszer használatos technológiákat az új termékek és tételek gyors és hatékony előállítása érdekében. Az egyszer használatos technológiák eldobható, biofeldolgozásra alkalmas berendezéseket használnak a hagyományos rozsdamentes acél helyett. A tételek közötti időigényes clean-in-place (CIP) és steam-in-place (SIP) folyamatok kiiktatásával az egyszer használatos technológiák csökkentik a munkaerő, az anyag- és a közüzemi költségeket, és felgyorsítják a termék piacra kerülését.

Biológiai jel alapú mobil fájdalommérő

Biológiai jel alapú mobil fájdalommérő (Cikk)

A Kereken-Pálya Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz benyújtott Eszközfejlesztés fájdalomérzet detektálására biológiai jelek alapján című 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00011 azonosítószámú projektje sikeresen megvalósult.

Sebészi pontosságú piacépítés

Sebészi pontosságú piacépítés (Cikk)

Az egészségipar az egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon, a szektor a legtöbb fejlett országban ma a GDP-növekedés több mint 10 százalékát adja. A hazai orvostechnikai gyártók ezzel együtt hagyományosan külföldön találják meg a piacukat. Nem mindegy tehát, hogy hogyan.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek