A láz érintés nélküli korai felismerése

A SARS-CoV-2 koronavírus gyors terjedése miatt előtérbe került a fertőzéslánc mielőbbi megszakításának fontossága

2020. december 08., kedd, 06:00

Címkék: hőkamera termográfia hőmérséklet hőmérsékletmérés infravörös technológia járvány Kvalix mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika vírus

A gyártás és az irodai munka újraindulása óta elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a visszatérő munkavállalók egészségét ne veszélyeztessék azon munkavállalók, akik megfertőződtek a vírussal. A COVID-19 betegség első jelei közé tartozik a láz, amelynek jelei már a fertőzés utáni öt napon belül mutatkozhatnak. Ezért egy esetleges fertőzés vagy betegség esetén elengedhetetlen a láz korai felismerése. A Micro-Epsilon TIM QVGA-HD-T100 hőképalkotó kamerája lehetővé teszi a láz érintés nélküli korai felismerését.

Már az olyan vírusjárványok, mint a 2009/2010-es sertésinfluenza és a 2014-es Ebola után is világszerte megugrott az érdeklődés az olyan szűrési technikák iránt, amelyek lehetővé teszik a potenciálisan beteg alkalmazottak és látogatók gyors, érintés nélküli beazonosítását. A QVGA-HD-T100 kamerát egyedi hőmérsékletmérésre tervezték, de csoportszűrésre is használható. Differenciált azonosítás azonban csak egy személy mérésekor lehetséges. Az infravörös kamera hatékonyan használható a közintézményekben, például repülőtereken és kórházakban, a közszolgáltató cégeknél, a gyártószektorban és a tömegközlekedésben a bőrfelület hőmérsékletének mérésére. A kamera nem alkalmas a láz megbízható diagnosztizálására, és a fertőzés vagy betegség megbízható felismerését sem garantálja, de gyanú esetén a magas testhőmérsékletű embereket utólag orvosok vizsgálhatják meg professzionális hőmérőkkel.

Fő felhasználási területek:

 • Vállalatok és intézmények látogatói és személyzeti bejáratai
 • Repülőterek és vasútállomások
 • Kórházak
 • Szupermarketek és bevásárlóközpontok
 • Iskolák és egyetemek

A 382 × 288 pixel felbontású infravörös kamera –20 és 100 °C közötti hőmérséklet-tartományban méri a testhőmérsékletet. Három lencse közül választhatunk a csoportos vagy egyéni testhőmérséklet-mérés során. A TIM QVGA-HD-T100 kamerával kombinálható TM-BR20AR-TIM környezeti referencia hősugárzó megnövelt, ±0,5 °C-os rendszerpontosságot tesz lehetővé. A TIM QVGA-HD-T100 kamera korlátozott darabszámban raktárról kapható. Az alkalmazáshoz a TIM 640 sorozat is kiválóan használható, de annak kiszállítása lényegesen több időt vesz igénybe.

A QVGA-HD-T100 infravörös kamera előnyei:

 • A rendszer diszkréten működik. A szoftver csak azokat az embereket jeleníti meg, akiknek a testhőmérséklete meghaladja az előre meghatározott értéket.
 • A vizuális riasztás azonnal azonosítja azokat az embereket, akiknek a testhőmérséklete meghaladja az átlagot.
 • A kamera megadja az aktuális testhőmérséklet-értékeket, ami lehetővé teszi az érintett emberek diszkrét ellenőrzését és utólagos tesztelését.
 • Az előre meghatározott küszöbértéket meghaladó hőmérsékletet rögzítő képek tárolhatók.
 • A teljes rendszer egyszerűen és gyorsan telepíthető.
 • Gyors és egyszerű kamerapozicionálás.
 • Jelszóval védett rendszer.
 • ±0,5 °C-ig tartó felbontás a TM-BR20AR környezeti referencia hősugárzóval kombinálva.

www.micro-epsilon.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek