Világszínvonalú kutatóközpont Siemens eszközökkel

Eddigi legnagyobb hazai megrendelését teljesítette a Siemens egészségügyi üzletága

2014. április 28., hétfő, 10:05

Címkék: beruházás diagnosztika egészségügy kaposvári egyetem mmr siemens

A vállalat mintegy 2,2 milliárd forint értékben szállított egészségügyi eszközöket a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum számára. A megrendelés keretében az ország első Biograph mMR képalkotó diagnosztikai berendezését is átadták.

 
Eddigi legnagyobb hazai megrendelésének keretében 2,2 milliárd forint értékben szállított komplex radiokémiai labort és további berendezéseket a Siemens egészségügyi üzletága a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum számára. A projekt részeként a vállalat az ország első Biograph mMR berendezését is átadta. A teljesen integrált MR-PET eszköz, egyedülálló módon, egy gépben egyesíti a két különböző diagnosztikai eljárást.
 
A Biograph mMR berendezés egy gépben egyesíti a két különböző diagnosztikai eljárást
 
A Siemens Zrt. 2013 júniusában a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás keretében megerősítette szándékát, hogy a magyar oktatási intézményekkel és kutatóközpontokkal együttműködve jelentős kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet végezzen hazánkban is. A jelenlegi projektben biztosított eszközökkel a cég hozzájárult egy világszínvonalú kutatóközpont kiépítéséhez, mely kiegészülve a Kaposvári Egyetem szakembereinek tudásával és szakmai tapasztalatával jelentősen hozzájárulhat a gyógyítás eredményességéhez.
www.siemens.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek