A gyógyítás piaca

Erőteljes magyar jelenlét a Medica Düsseldorf orvostechnikai kiállításon

2011. november 19., szombat

Címkék: düsseldorf hita medica 2011 orvostechnika

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében számos hazai vállalat vesz részt a világ legnagyobb orvostechnikai rendezvényén, a düsseldorfi MEDICA szakkiállításon, amelyet idén november 16-19. között rendeztek meg. A szakvásár 4,560 kiállítót és több mint 10500 újítást, innovatív terméket vonultatott fel 116,000 négyzetméteren.

Magyarország erős tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszerek gyártása területén. Az ágazatban mintegy 150, egyértelműen a külpiacok felé tekintő hazai cég tevékenykedik. A vállalatok többsége kkv, és tulajdonosi szerkezetükben túlnyomórészt magyar magánszemélyeket és vállalatokat találunk. A cégek jellemzően budapesti központúak, de számos gyártó van az ország más szegleteiben, például Egerben vagy Debrecenben.

 A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar az egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon. A terület erősségét mutatja, hogy összesen 26 magyar cég vett részt kiállítóként Düsseldorfban és több ezer magyar szakmai látogató kereste fel a szakvásárt. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon nyolc magyar vállalat kapott bemutatkozási lehetőséget: aThormed, Tensiomed,Celitron, Dr. DermEquipment, MEDICOR Elektronika, Medimetal, MOHAnetMobilsystems, valamint a TomtecPlastics. A kollektív magyar standon való megjelenésen kívül a HITA – a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztálya társszervezésében – lehetőséget biztosított egy nemzetközi üzletember találkozón való részvételre. Az Enterprise Europe Network Healthcare szektorcsoportja által szervezett, november 17-18-án rendezett találkozó célja a nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítése, közös termékfejlesztés, gyártási és licencia megállapodások, közös pályázatok elősegítése volt.
 

(www.hita.hu)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek