A koronavírus ellen is fellép a globális element14 közösség

2020. december 15., kedd, 13:18

Címkék: egészségipar egészségügy egészségvédelem Farnell járvány lélegeztetőgép orvosi technológia vírus

A tagok együttműködnek annak érdekében, hogy ingyenes maszkokat biztosítsanak az elsősegélynyújtók számára, csírátlanító elektronikai terveket készítenek és nyílt forráskódú fájlokat tesznek közzé lélegeztetőgépek építéséhez.

Az Avnet keretein belül működő element14, a mérnökök és gyártók globális közössége a világjárvány idején is támogatja a helyi egészségügyei szerveket. A közösség az innovációt ösztönzi a csíramentes megoldások létrehozása érdekében, 3D nyomtatókat biztosít arcvédők és maszkok gyártásához, valamint nyílt forráskódú fájlokat tesznek közzé az életmentő gépek építéséhez.

„A mérnökök megoldásokat dolgoznak ki a problémák megoldására, és az innovátorok közösségében sincs ez másképp – mondta Dianne Kibbey, a Farnell az element14 közösségért és a közösségi médiáért felelős globális vezetője. – Nagyon büszkék vagyunk arra, ahogy közösségünk összefogott a világjárvány megfékezése érdekében.”

A járvány kitörésekor az element14 közösség tagjai új tervezési versenyt indítottak, hogy új módszereket találjanak az egészségvédelemhez. A 2020 márciusában elindított Fighting Germs Design Challenge során a résztvevők számos projektet hoztak létre a COVID-19 elleni küzdelemhez. A győztes tervek az érintés nélküli virtuális gomboktól kezdve az arcmaszk-érzékelő rendszeren át az érintésmentes hőmérséklet-ellenőrzőig számos innovációt tartalmaztak. Valamennyi résztvevő blogot vezetett a saját terveiről az element14 közösségi oldalon, hogy más tagokat arra ösztönözzön, hogy egyedi módszereket találjanak a COVID-19 terjedésének megakadályozására.

A lélegeztetőgép hiánnyal küzdő kórházak megsegítése érdekében a több mint 750 000 tagú element14 közösség egy nyílt forrású lélegeztetőgép tervet osztott meg, amelyet helyben is le lehet gyártani. A terv új módszerekkel inspirálja a mérnököket és az orvostechnikai vállalatokat egy tömegesen előállítható lélegeztetőgép megtervezéséhez. Az innovatív kialakításban a Raspberry Pi 4 vezérli a Trinamic Motion vezérlő és motorvezérlő IC-ket, amelyek a folyamatosan ellenőrzött adatoknak megfelelően szabályozzák a lélegeztetőgépet.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan támogatja az element14 közösség a világjárvány leküzdésében dolgozó tagjait, kérjük, látogasson el a https://www.element14.com/ oldalra.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek