Karitatív formatervezési projektek az element14 közösségtől

A projektek a kézi egészségügyi monitortól a szklerózis multiplexben szenvedők számára hozzáférhető kerékpárokig terjednek

2021. november 12., péntek, 17:08

Címkék: egészségipar egészségügy egészségügyi informatika egészségvédelem Farnell

Az element14.com közösség arra biztatja tagjait, hogy képességeikkel támogassák a környezetüket és a rászorulókat. Az element14 tervezési kihívásai révén a közösség számos tagja hozott létre olyan projekteket, amelyek mások számára is előnyösek.

„El vagyunk ragadtatva azoktól az innovatív megoldásoktól, amelyeket közösségünk tagjai találtak ki arra, hogy másokon segítsenek, legyen szó a Covid elleni védekezésről, a hozzáférés biztosításáról, az általános életminőség javításáról, vagy akár az erőforrások megőrzéséről – mondta Dianne Kibbey, az element14 közösség közösség és közösségi média globális vezetője. – Büszkék vagyunk arra, hogy olyan platformot kínálunk tagjaink számára, ahol bemutathatják a rászorulókat segítő saját innovációikat, amelyek lehetővé teszik a többi tag számára is, hogy megismételjék a terveket és növeljék azok pozitív hatását.”

Néhány közelmúltbeli projekt a rászorulók megsegítésére:

  • VenTTracker: Enrique Albertos (Fullcarga, Spanyolország) egy olyan IoT-eszközt hozott létre, amely egy adott területen figyeli a gázsűrűséget és az ablakokat, hogy megakadályozza a COVID-19 terjedését. Ennek az eszköznek a gyakorlati tervezése bebizonyította, hogy a konstrukció bővíthető, és előnyös az egészségügy számára a világjárvány leküzdésében. Projektje a legutóbbi „Design for a Cause” kihívás fődíját is megkapta.
  • Vital Care: A bangladesi Kamrul Hussain egy kézi eszközt hozott létre, amely lehetővé teszi a COVID-19-túlélők folyamatos egészségügyi monitorozását, ezzel is megkönnyítve a felépülési folyamatot. A készülék légzés- és hőmérséklet-érzékelőket tartalmaz, amelyek egészségügyi paramétereket küldenek a felhőbe a telemedicinális monitorozás céljából, így az otthoni ellátás sokkal könnyebben kezelhető.
  • Ujjlenyomat-csontvázkulcs: Milos Rasic Szerbiából egy olyan szkennert készített, amely beolvassa az RFID-címkéket a zárak mellett vagy a zárakon, majd az ujjlenyomat-felismerő technológián keresztül megadja a felhasználóknak a megfelelő kulcsot. Az eszköz célja, hogy segítse a gyengébb kézügyességgel vagy látásproblémákkal küzdőket a bezárt ajtók kinyitásában és saját biztonságuk megőrzésében.
  • DIY Arduino Mobility Bike: Apa és fia, Sean és Connor Miller (Egyesült Államok, Kentucky) egy kisegítő technológiával ellátott intelligens kerékpárt hozott létre, amely lehetővé teszi a sclerosis multiplexben, vagy más fogyatékkal élők számára, hogy ugyanúgy kerékpározzanak, mint az egészséges emberek. Projektjük ihletője Sean felesége volt, akinél több évvel ezelőtt diagnosztizáltak sclerosis multiplexet. A konstrukció megmutatja, hogy a Nano 33 IoT miként használható számos biztonsági érzékelővel és reteszeléssel a motoros kerékpárokhoz, beleértve az SD-kártya kimenetét az érzékelőadatok tanulmányozására és a legjobb kerékpározási élmény és biztonság érdekében történő kalibrálásra.

Az element14 az elektronikai alkatrészek globális forgalmazójaként ismert Farnell része, amely a tervezőmérnököknek, a karbantartó- és tesztelőmérnököknek, a gyártóknak, a szülőknek és a tanároknak segít az előremutató technológiát tartalmazó termékek következő generációjának kifejlesztésében.

Ha szeretne többet megtudni az element14 tervezési kihívásairól, és meg szeretne tekinteni más karitatív projekteket, látogasson el ide.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek