Életeket mentő gépek

Az orvostechnikai ipar által megkövetelt gyorsaság, precizitás és megbízhatóság teljesítéséhez dinamikus és nagy teljesítményű szerszámgépekre van szükség

2022. június 03., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás Haas CNC orvosi műszer orvosi technológia ST-10Y

Az orvostechnikai termékek – implantátumok, protézisek és fogászati restaurációk – túlnyomórészt biokompatibilis anyagokból készülnek, például nemesacélból, titánból, műanyagból, vagy éppen kerámiából. Ezeknek az anyagoknak a megmunkálása viszont a legmagasabb követelményeket állítja fel a szerszámgépekkel szemben.

A hozzáértők nagyjából 400 000-re becsülik a különböző orvostechnikai termékek számát, és a Föld öregedő lakossága folyamatosan növekvő keresletet jelent az iparág számára. De legyen szó térd- vagy csípőprotézisekről, a csontokban alkalmazott csavarokról vagy akár fogászati implantátumokról, az érintett gyártóknak olyan dinamikus gépekre van szükségük, amelyekkel pontosan végezhető el a kemény anyagokból készült, kicsi és bonyolult geometriájú alkatrészek forgácsolása. Az orvostechnikai eszközök sokszor különleges anyagokból (például titánból vagy kobalt-króm ötvözetből) is készülhetnek, amik nagy teljesítményű, dinamikus gépeket feltételeznek.

VF-2TR 5 tengelyes megmunkálóközpont

A kifogástalan felületminőség eléréséhez elengedhetetlen a nagy sebességű és nagy teljesítményű főorsó, de a gép megbízhatósága is ugyanilyen fontos, hiszen a határidők egyre rövidülnek. Végezetül: a növekvő költségnyomás miatt a gép bekerülési árára és termelékenységére is tekintettel kell lenni.

CM-1 függőleges marógép

Az innovációra nagy figyelmet fordító Haas hat költséghatékony szerszámgépet kínál az orvostechnikai és fogászati alkalmazások számára:

 

Gép

Kezdőár

Leírás

CM-1 függőleges marógép

55 995 €

A kis méretű alkatrészeken lévő apró lyukak, az elvárt extrém pontosság és a finom felületkezelés nehézkesnek bizonyulhat egy nagy méretű szerszámgép számára. A CM-1 Compact Mill egy kis helyigényű, nagy pontosságú marógép 2D és 3D alkatrészek gyártására, valamint prototípus-készítésre. A gép 30 000 min–1 fordulatszámú orsóval és 20 férőhelyes szerszámcserélővel rendelkezik.

ST-10Y esztergaközpont

74 995 €

A Haas ST sorozatú nagy teljesítményű esztergaközpontokat a kezdetektől rugalmas beállításra, kivételes szilárdságra és magas hőstabilitásra tervezték. Az ST-10Y nagyon kicsi helyigényű, mégis bőséges munkateret biztosít. Az Y tengely és a hajtott szerszámozás hozzáadása marást, fúrást és menetfúrást tesz lehetővé a gép képességeinek növelése érdekében. A gép Robot Package 1 robotrendszerrel és V2 rúdadagolóval is felszerelhető.

VF-2TR 5 tengelyes megmunkálóközpont

115 995 €

A VF-2TR egy sokoldalú, 5 tengelyes megmunkálóközpont, amely a népszerű VF-2 VMC platformra épült. Szimultán öttengelyes megmunkálásra képes, vagy szinte bármilyen szögben pozicionálhatja a munkadarabot a megmunkáláshoz. A gép Robot Package 1 és Robot Package 2 robotrendszerekkel is felszerelhető.

DT-1 fúró- és menetfúró gép

46 995 €

A DT-1 egy kompakt, nagy sebességű fúró- és menetfúró gép teljes marási képességekkel. Az erőteljes, 10 000 min–1 fordulatszámú orsó nagy sebességű merev menetfúrást tesz lehetővé. A dinamikus, 20 zsebes szerszámcserélő gyorsabb csereidőt biztosít, míg a 2 400 ipm gyorsjáratok és a nagymértékű gyorsulás a ciklusidő és a megmunkálási holtidő csökkentését segítik.

CL-1 tokmányos eszterga

38 995 €

Az innovatív CL-1 egy különösen kis méretű CNC automata eszterga, amely alapfelszereltségként egy 8 állomásos automata szerszámváltót tartalmaz, így ideális a kis méretű dedikált munkadarabok gyártásához, a másodlagosan megmunkált munkadarabokhoz, a rövid sorozatgyártáshoz és a kis méretű munkadarabok prototípusának készítéséhez. A CL-1 egy raklapmozgató vagy szerelékes kocsi segítségével könnyen mozgatható, és kis méretének köszönhetően a legtöbb teherliftben elfér.

UMC-500 univerzális megmunkálóközpont

 

112 995 €

A Haas UMC-500 univerzális megmunkálóközpontok kis mozgástartománya és kompakt mérete tökéletes megoldást jelent a 3+2 tengelyes forgácsoláshoz és a kisebb alkatrészek szimultán 5 tengelyes megmunkálásához. Az UMC-500 jól ötvözi az UMC-750 öttengelyes képességeit a nagyobb UMC-1000 jobb konstrukciós kialakításával, miközben a gép alapterülete alig lett nagyobb, mint egy VF-2 berendezésé. A 8 vagy 16 állomásos Pallet Pool automata palettacserélővel emberi beavatkozás nélküli működés is megvalósítható.

www.HaasCNC.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek