A biogyártó ipar átállása az egyszer használatos berendezésekre

2023. október 03., kedd, 17:08

Címkék: bio biotechnológia Emerson Process Management folyamatirányítás folyamatvezérlés szelep szeleprendszer

A biológia és a személyre szabott orvoslás fejlődésével a biogyógyszeripar a nagyüzemi gyártási folyamatoktól az egyszer használatos gyártási stílus felé mozdul el. A gyártók egyre inkább felismerik az rugalmasság előnyeit, és alkalmaznak egyszer használatos technológiákat az új termékek és tételek gyors és hatékony előállítása érdekében. Az egyszer használatos technológiák eldobható, biofeldolgozásra alkalmas berendezéseket használnak a hagyományos rozsdamentes acél helyett. A tételek közötti időigényes clean-in-place (CIP) és steam-in-place (SIP) folyamatok kiiktatásával az egyszer használatos technológiák csökkentik a munkaerő, az anyag- és a közüzemi költségeket, és felgyorsítják a termék piacra kerülését.

Az egyszer használatos technológiák kulcsfontosságúak az állásidő minimalizálásában

Az egyszer használatos technológiák legyőzik a biogyártók előtt álló egyik legnagyobb kihívást, az állásidőt. Ezek a termékek jellemzően platinával térhálósított szilikonból vagy biogyógyszerészeti minőségű műanyagból készülnek, és minden használat után megsemmisítésre kerülnek. Ennek eredményeként az egyszer használatos termékek szükségtelenné teszik a tételek közötti tisztítást, és rövidebb átállási időt kínálnak, mint a rozsdamentes acél berendezések. A gyors átállásnak köszönhetően az egyszer használatos termékek lényegesen nagyobb gyártási mennyiséget eredményeznek, és kisebb, hatékonyabb tételeket tesznek lehetővé.

A nagy sorozatú gyártásról az egyszer használatos gyártás felé áttérést tervező biogyártóknak együtt kell működniük a folyadékrendszerek beszállítóival, amelyek folyadék-automatizálási termékeket kínálnak. Ezen kínálatok tartalmazhatnak szelepautomatizálási megoldásokat, levegő-előkészítő berendezéseket, műszereket és integrált megoldásokat. A folyadékrendszerek beszállítói termékeiket iparági szakértelemmel kombinálják, hogy megbízható szolgáltatást nyújthassanak az ügyfeleknek.

Az egyszer használatos pneumatikus szorítószelep csökkenti a telepítési időt és a költségeket

A szelepautomatizálási megoldásoktól a fejlett vezérlőrendszerekig számos megoldás segíthet az egyszer használatos biogyártási műveletek beindításában és alkalmazásában.

Az egyszer használatos pneumatikus szorítószelepek például folyamatvezérlési automatizálást valósítanak meg olyan területeken, mint a bioreaktorok és fermentációs tartályok, kromatográfia, tangenciális áramlási szűrővel (TFF) felszerelt kocsik és más gyógyszerkutatási laboratóriumi alkalmazások. Találjon olyan innovatív kialakítású szelepeket, amelyekben a szorító mechanizmus a helyén tartja a puha csövet, minimálisra csökkentve a feldolgozás során keletkező zavarokat, és megakadályozva a cső ismételt használat miatti károsodását.

Az egyszer használatos technoligát alkalmazó sorozatgyártáshoz az ASCOTM 273-as sorozatú pneumatikus szorítószelep innovatív kialakítású, amely lehetővé teszi a cső jobb megtartását, és megakadályozza a lágy cső törését vagy károsodását az ismételt használat miatt – gyakorlatilag kiküszöböli a szelep mozgásából eredő zavarokat a folyamatközegben, ellentétben a piacon lévő többi termékkel. (Forrás: Emerson)

Beszállítójának mindig a felhasználó biztonságát kell a terméktervezés során szem előtt tartania. A szorítószelepeknek például tartalmazniuk kell egy védőburkolatot, amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy biztonságosan dolgozhassanak a szorítómechanizmus körül, valamint egy kézi felülírási funkciót, amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy csöveket helyezzenek be vagy távolítsanak el a szelep működtetése nélkül. Amellett, hogy a kezelők biztonságát védi, ez a továbbfejlesztett szelepkonstrukció felgyorsítja a beállítást, csökkenti a költségeket és megkönnyíti a nem tervezett karbantartást – mindez kritikus fontosságú az egyszer használatos alkalmazások üzemidejének maximalizálásához.

Ezenkívül a megfelelő szorítószelep nem érintkezik a folyamatközeggel, hosszú élettartammal rendelkezik, és megbízható szorítóerőt biztosít elektromos csatlakozás nélkül. Ezenkívül ellen kell állnia a csőtörés vagy lemosás okozta korróziónak is.

Egyablakos folyamatirányítási automatizálás

Mivel az egyszer használatos termékek piaca folyamatosan bővül globálisan, megéri egyetlen, globális beszállítót használni, amely átfogó folyadékszabályozási megoldást tud szállítani.

A szorítószelepeken kívül, amelyek megoldják az állásidővel és a kezelő biztonságával kapcsolatos problémákat az egyszer használatos alkalmazásokban, számos beszállító kínál utas szelepeket, kommunikációs protokollokat, levegő-előkészítő egységeket és egyéb technológiákat — ezek mindegyike zökkenőmentesen működik együtt, így Ön arra összpontosíthat, ami igazán számít: a biogyártási művelet optimalizálására. A tervezéstől és a megvalósítástól az indításig és a folyamatos műszaki támogatásig beszállítója segíthet abban, hogy az egyszer használatos művelet versenyképes maradjon a globális gazdasági környezetben.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek