Automatizált „pick-and place” alkalmazások KUKA AGILUS kisrobottal

2019. október 01., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás egészségipar ipari robot KUKA KR Agilus KUKA Robotics orvosi műszer orvosi technológia Pick & Place robot robotika

Annak érdekében, hogy tehermentesítsék a szakképzett munkaerőt a monoton behelyezési és kiszedési feladatoktól, a DANNORITZER Medizintechnik GmbH & Co. KG vállalatnál az MRC flextray robotcellát alkalmazzák.

Ezt a gépet a wbt automation integrátorvállalt fejlesztette ki és egy KR AGILUS sorozatú KUKA KR 6 R900 robottal szerelte fel. A KUKA kisrobot gondoskodik a CNC megmunkáló központok automatikus meg- és kirakásáról. A rugalmas fiókrendszer révén ez a megoldás számos előnnyel jár és segít abban, hogy a vállalat megbirkózhasson a nemzetközi kereslet és a növekvő gyártási igény jelentette kihívásokkal. Saját dokkolóállomása és az integrált gépi interfész révén az MRC flextray biztonságosan és pontosan pozícionálható a megmunkáló központra.

 

 

A mozgatható cella a könnyű futógörgőknek köszönhetően egyszerűen átvihető a következő alkalmazási területre, ott csupán dokkolni kell és már indítható is. Ezt követően a raklapokat megrakodják a nyers vagy félkész munkadarabokkal és behelyezik a robotcellába. A KUKA kisrobot kinyitja a megfelelő fiókot, majd kiveszi és a befogókészülékbe helyezi a munkadarabokat. Megmunkálást követően a robot visszahelyezi a munkadarabokat a raklapra. Ennek során az automatizált folyamat megszakítása nélkül hozzá lehet férni az ellenőrizni kívánt alkatrészekhez, és le lehet hívni a folyamatbiztonság szempontjából releváns paramétereket.  

A DANNORITZER Medizintechnik vállalatnál a robotcellában a KUKA kisrobot és a maróközpont megbízhatóan dolgozik együtt. A darabszámok hosszabb időtartamra is kiszámíthatók, és a maróközpont működési idejét is sikerült növelni. Újabb marási technikák alkalmazásával a kísérőfolyamatokra nincs tovább szükség. Ezért a folyamat karcsúsítható és javítható a termékek minősége.

www.kuka.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek